0
Je winkelwagen
is leeg

appelsperen excel 300

We willen je graag van dienst zijn.  Vooral in het belang van je hond natuurlijk maar ook in het belang van je portemonnee. Dus helpen we je de juiste voerkeuzes te maken.
In deze tabel hebben we informatie over de samenstelling van verschillende merken en soorten diepvriesvoer naast elkaar gezet.

Welke soorten voer zal ik mijn oudere hond geven?

Een oudere hond vraagt om een goed uitgebalanceerd dieet met minder calorieën, met voldoende eiwitten en vet en veel vezels. Sommige oudere honden blijven we regelmatig voeren, maar in een kleinere hoeveelheid. Speciaal ontwikkelde diëten voor oudere honden bevatten minder calorieën en helpen een gevoel van volheid te creëren.

Wanneer uw hond een aanzienlijk verminderde nierfunctie heeft, dan zal een dieet met een lager eiwitgehalte de werklast van de nieren verlagen. Een lager vetgehalte vertaalt zich meestal tot minder calorieën, daarom hebben veel soorten voer voor oudere honden een vetgehalte van ongeveer 8 tot 12%.
Oudere honden zijn gevoeliger voor verstopping zodat dieetvoer voor oudere honden meer vezels bevatten, ongeveer 3-5%. Haverzemelen kunnen aan regelmatig hondenvoer worden toegevoegd om de hoeveelheid vezels te verhogen. Als uw oudere hond kalfsbotten eet, zal dit helpen tandsteen te verminderen en het risico op tandvleesontsteking verlagen.

Een overzichtelijke vergelijkingstabel met bijna alle merken en soorten vers voer vind je hier.

 

 

Tags: