0
Je winkelwagen
is leeg

appelsperen excel 300

We willen je graag van dienst zijn.  Vooral in het belang van je hond natuurlijk maar ook in het belang van je portemonnee. Dus helpen we je de juiste voerkeuzes te maken.
In deze tabel hebben we informatie over de samenstelling van verschillende merken en soorten diepvriesvoer naast elkaar gezet.

Mijn hond eet vaak gras... is dat normaal?

Ja, het eten van gras is in principe normaal gedrag, waar een baasje zich geen zorgen over hoeft te maken. Sommige honden plukken aan gras en kauwen er op zonder het door te slikken, misschien uit speelsheid. In bepaalde gevallen eten honden gras als ze misselijk zijn en wekken zo braken op. Als dit bij een eenmalige actie blijft, hoeven er geen maatregelen te worden genomen. Als de hond echter regelmatig gras eet en de klachten niet vanzelf overgaan, is het verstandig om samen naar een dierenarts te gaan.

Een andere theorie is dat dat honden gras eten omdat ze bepaalde micronutriënten missen. Gras bevat B-vitamines echter het eten van gras is geen teken van een tekort aan vitamine B. Het eten van gras is op zich niet schadelijk. Heel soms kunnen honden verstoppingen krijgen door grasballen. Verder kan de hond eventueel parasieten via het gras binnenkrijgen.

Dr. Ronald Jan Corbee

Een overzichtelijke vergelijkingstabel met bijna alle merken en soorten vers voer vind je hier.