0
Je winkelwagen
is leeg

appelsperen excel 300

We willen je graag van dienst zijn.  Vooral in het belang van je hond natuurlijk maar ook in het belang van je portemonnee. Dus helpen we je de juiste voerkeuzes te maken.
In deze tabel hebben we informatie over de samenstelling van verschillende merken en soorten diepvriesvoer naast elkaar gezet.

Mag mijn hond...

Het antwoord op deze vraag is veel eenvoudiger dan je zou denken.
Gebruik je gezonde verstand: een hond is een vleeseter.
Houd het daar dan bij, bij vlees!

Geef 'm wat groenten en zo af en toe een gezonde snack.
Houd het simpel.
Wanneer je iets wilt geven dat niet specifiek voor honden gemaakt is... waarom zou je dit dan doen?

Stel jezelf de vraag: wat voegt het toe?

Gebruik je verstand

Over het algemeen geldt: volg je gezonde verstand. Stel jezelf telkens de vraag; Waarom wil ik dit per sé geven? Heeft dit een meerwaarde voor mijn hond?
Sommige voedingsmiddelen zijn veilig en gezond voor honden om te eten, terwijl andere schadelijk zijn en zelfs dodelijk kunnen zijn.
Neem dus geen zinloos risico.

Zelfs als een voer voor honden als 'veilig' wordt beschouwd, is een vuistregel om het met mate te geven. Dit kan helpen vetzucht en andere negatieve effecten te voorkomen. Houd er rekening mee dat bij de hond -meer nog dan bij mensen - alle onverwerkte calorieën meteen worden omgezet in vetreserve.

Houd er bovendien rekening mee dat alle honden verschillend op voer reageren. De ene hond kan een voer prima verdragen, terwijl de andere van hetzelfde voer allerlei bijwerkingen ondervindt.
Natuurlijk kan het leuk zijn om je hond af en toe een traktatie te geven. Zorg er dan wel voor dat je hem alleen voedsel geeft dat niet giftig is voor honden. Houd je bij voorkeur bij luchtgedroogde snacks. Er is keuze genoeg. Deze hele website staat er barstensvol mee.

Wanneer je vragen hebt over specifieke portiegroottes van voedsel om aan je hond te voeren, bel ons dan: 06 3400 1872.