0
Je winkelwagen
is leeg

appelsperen excel 300

We willen je graag van dienst zijn.  Vooral in het belang van je hond natuurlijk maar ook in het belang van je portemonnee. Dus helpen we je de juiste voerkeuzes te maken.
In deze tabel hebben we informatie over de samenstelling van verschillende merken en soorten diepvriesvoer naast elkaar gezet.

Over pindakaas, ontbijtkoek, snoep

De echte boosdoener als het gaat om deze producten is een ingrediënt met de naam xylitol, een natuurlijke zoetstof die voorkomt in de vezels van vele soorten groente en fruit. Voor mensen is xylitol in normale doses onschadelijk. Honden zijn echter veel gevoeliger voor xylitol dan mensen en inname van hoge doses kan zelfs levensbedreigend voor ze zijn.


Bij honden kan xylitol hypoglykemie veroorzaken en snelle behandeling door een dierenarts is dan noodzakelijk. Het veroorzaakt een insulinestoot door het lichaam van uw hond die kan leiden tot een daling van de bloedsuikerspiegel en leverfalen. Symptomen zijn onder meer lethargie, braken, verlies van coördinatie, epileptische aanvallen en uiteindelijk de dood.
Pindakaas wordt soms ook gemaakt zonder xylitol, dus controleer de lijst met ingrediënten op de verpakking voordat je het met je hond deelt.

Tags: