0
Je winkelwagen
is leeg

Goed idee: sponsor mee!

5procentSamen met uw aankoop bij Formidog kunt u ook een van deze goede (honden)doelen ondersteunen:

Maak een keuze tijdens het afrekenen. Wij doneren vervolgens 5% van uw orderbedrag netto aan deze organisatie.

Dat kost u helemaal niets en wij vinden het een goed idee!

In 1999 ben ik begonnen met de Greyhounds Rescue Holland en heb (natuurlijk met hulp van vrijwilligers) vele honden mogen helpen aan een goed huis, in 2005 ben ik verhuisd naar Frankrijk omdat ik meer gehandicapte en oude honden wilde helpen en in Nederland huis en grond onbetaalbaar zijn. In Frankrijk heb ik de Animal Medical Care Foundation opgezet en op het hoogtepunt meer dan 80 opvangcentra wereldwijd mogen helpen.
Inmiddels woonden er 22 honden, 7 katten, knaagdieren, kippen en een papegaai bij mij en heb ik de Stichting Djimba opgericht. Sinds die tijd hebben meer dan 60 honden en katten bij mij een laatste gouden mandje gevonden, bijna altijd oud, ziek, gehandicapt of zwaar getraumatiseerd. Ik heb boeken geschreven, workshops gegeven, (honden)evenementen gedraaid, meestal 2 per maand en een man met kanker verzorgd. Dit schrijf ik allemaal niet om mijzelf op te hemelen, verre van, ik heb het altijd met heel veel liefde en passie gedaan en elke euro die verdiend werd ging naar de stichting. In 2016 verhuisd naar Duitsland omdat we het huis in Frankrijk niet meer konden betalen. Met nog maar 15 honden, 4 katten, 1 papegaai opnieuw beginnen.
Daar waar ik kan help ik ook andere stichtingen, dat vind ik vanzelfsprekend. En eigenlijk vraag ik nooit iets voor onze stichting Djimba, ik meld ons nooit aan en vraag niet snel om hulp.

Echter ook Corona hakt er bij ons in. We moeten zelf leven van een AOW van mijn man. Ik heb een zgn mini-job, de gouden tijden waarin de stichting een dikke spaarrekening had zijn voorbij. Met 1500 euro dierenarts rekeningen in de laatste 2 maanden, valt het niet mee om het hoofd boven water te houden. We zijn afhankelijk van een handjevol meters en nog minder donateurs. Materiële steun ontvangen wij hoogst zelden.

Toch kost het mij moeite om onze stichting hier nu aan te melden en ik beloof, dat als wij uitgekozen zouden worden, dat ik ook mij blijf inzetten voor andere stichtingen. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld dekens, manden etc aan het inzamelen voor opvangcentra in de Balkan, het verzenden betaal ik privé.

formidog betty heideman 1

formidog betty heideman 2formidog betty heideman 3

Beeldmateriaal, hoe te kiezen uit de 14.000 foto's die ik de afgelopen jaren heb gemaakt? Ze zijn mij allemaal even dierbaar. Het krijgen van het vertrouwen van een beschadigd dier, de eerste kwispel van de staart, de blik in de ogen die zegt 'mag ik hier blijven' en de eerste diepe zucht in een warme mand, daar doe je het voor.

Ook het afscheid nemen is deel van het liefhebben, dieren helpen is géén hobby wat veel mensen denken, het is een levenstijl, een passie, een roeping.

Lieve groet

Betty Heideman
Honden- en kattenmoeder in hart en ziel
www.djimba.com

 

Meer aandacht van hondenvrienden voor dit doel? Deel dan via:

Mogen we helpen?

Dick
Advies en Verkoop

Hallo,
ik ben bijna altijd beschikbaar voor informatie en advies.

Gebruik Messenger, WhatsApp of bel ons